نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت در حوزه طب سنتی ایرانی در نخستین جشنواره طب ایرانی عنوان کرد:
گروه: اخبار دنیای تکنولوژی / اقتصاد کلان
تاریخ: 0:13 :: 1397/06/05

نخستین جشنواره طب ایرانی روز گذشته (شنبه) در استان همدان و سالی که این استان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخاب شده است، برگزار شده و از برگزیدگان پنج محور آموزش، پژوهش، درمان، ثبت اختراع و انتشارات و پیشکسوتان حوزه طب سنتی ایرانی تجلیل شد. به گزارش وبدا ، دکتر محمدهادی ایمانیه، نماینده تامالاختیار وزیر […]
نخستین جشنواره طب ایرانی روز گذشته (شنبه) در استان همدان و سالی که این استان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخاب شده است، برگزار شده و از برگزیدگان پنج محور آموزش، پژوهش، درمان، ثبت اختراع و انتشارات و پیشکسوتان حوزه طب سنتی ایرانی تجلیل شد.
به گزارش وبدا ، دکتر محمدهادی ایمانیه، نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت در حوزه طب سنتی ایرانی گفت: جشنواره طب ایرانی که دستورالعمل آن با تصویب در شورای سیاستگذاری طب سنتی، به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ میشود، برای اولینبار در کشور در استان همدان برگزار شده و باید به شهروندان همدانی که میزبان نخستین جشنواره هستند، تبریک گفت.
وی پیشرفت علم پزشکی در کشور بعد از انقلاب اسلامی را مایه افتخار دانست و افزود: اقدامات پزشکان و جامعه علوم پزشکی بعد از انقلاب اسلامی، نهتنها ما را از کشورهای خارجی بینیاز کرد، بلکه کشور ما در این حوزه، پذیرای مهمانان خارجی نیز شد.
دکتر ایمانیه تاکید کرد: با پیشرفت علم پزشکی در دنیا، اخلاق و حکمت رشد چندانی نکرده و بعضا حتی افت هم داشته است و آنچه از اعتماد مردم نسبت به پزشکان و حکمای قدیمی خواندهایم، متاسفانه در حال حاضر در بسیاری کشورها وجود ندارد که امیدواریم در کشور ما اینطور نبوده و پزشکان ما از گنجینه بزرگ حکمت در کشورمان بهره بگیرند.
وی با بیان اینکه امروزه شایعترین داروهای مورد استفاده در دنیا، داروهای روانپزشکی هستند و این نشانه گمشده فعلی بشریت است، گفت: توجه به سبک زندگی، اخلاق، معنویت و روحیات و روان انسانها، درس بزرگی است که باید از حکمای قدیم بگیریم.
نماینده تامالاختیار وزیر بهداشت در حوزه طب سنتی ایرانی، با اشاره به ظرفیتهای کشور برای کشت گیاهان دارویی که با توجه به بحران آب نیاز کمتری نیز به آب دارند، افزود: استان همدان سرزمین بسیار حاصلخیزی برای برخی گیاهان دارویی است و توجه به این حوزه، در اشتغالزایی و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی موثر بوده و اقشار مختلف جامعه از نتایج آن بهره میبرند.
استفاده از ظرفیت طب سنتی، یک رویکرد جهانی است
دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت نیز گفت: از حدود دو سال قبل، در شورای سیاستگذاری طب سنتی به ریاست وزیر بهداشت، برگزاری جشنوارهای به نام طب ایرانی برای معرفی برگزیدگان حوزههای مرتبط تصویب شد که هر ساله بهصورت ملی و همتراز جشنوارههای رازی، شهید مطهری و ابوریحان بیرونی برگزار میشود و امیدواریم به سبب این تقارن مبارک در برگزاری نخستین جشنواره، برکات این دو عید بزرگ مسلمانان نیز شامل توسعه منطقی و ضابطهمند طب ایرانی بشود.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیت طب سنتی، یک رویکرد جهانی است، افزود: سازمان جهانی بهداشت در استراتژی سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ خود، بر ادغام منطقی طب سنتی در نظام سلامت کشورها به دلیل اتکای آن بر دانش بومی تاکید کرده است.
دکتر خدادوست با تاکید بر قدمت طب سنتی در ایران و معرفه بودن دانشمندان ایرانی و کتابهای آنان در دنیا، گفت: طب سنتی در کشور ما از سال ۱۳۸۶ به عنوان رشتهای تخصصی وارد نظام دانشگاهی شد و ادغام آن در نظام سلامت در دست انجام است.
وی با اشاره به اینکه در کتابهای مرجع طب رایج نیز از طب سنتی ایرانی با نام Persian Medicine و حکمت در کشورهای اسلامی نام برده شده است، افزود: از نکات ارزشمند طب سنتی و تفاوت آشکار آن با طب رایج، بخش حکمی آن است و شاید به همین دلیل باشد که بوعلیسینا ابتدا کتاب شفا را که در حوزه الهیات و طبیعیات است، مینویسد و در پایان عمر خود نگارش کتاب قانون را که در حوزه درمان است، آغاز کرده و اینگونه این دو کتاب را نامگذاری میکند.
سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت همچنین با بیان دیدگاه «ویلیام آسلر»، از پزشکان بهنام غرب که معتقد بود تفاوتهای فردی سبب شده است پزشکی هنر باشد و نه علم و همچنین با اشاره به جمله سید اسماعیل جرجانی در ۸۰۰ سال پیش که «هرکسی را مزاجی است خاصه و هرگز در جهان خلقت دو تن را نخواهی یافت که مزاجشان راستاراست هم باشد»، گفت: توجه به تفاوتهای فردی و مزاجی بیماران از دیگر قابلیتهای طب سنتی ایرانی است که امیدواریم پزشکان طب رایج نیز در حوزه طبابت خود از این قابلیتها استفاده کنند.
گفتنی است، در نخستین جشنواره طب ایرانی که همزمان با مراسم فارغالتحصیلی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان در مرکز همایشهای این دانشگاه برگزار شد، دکتر «سید حبیبا… موسوی بهار»، رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر «نجفقلی حبیبی»، استاد فلسفه و رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی و مصحح کتاب قانون ابن سینا، دکتر «حسن بلخاری»، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، «محمدناصر نیکبخت»، استاندار همدان و آیتا… «غیاثالدین طه محمدی»، نماینده ولی فقیه در استان همدان نیز حضور داشته و دقایقی به ایراد سخن پرداختند