
به گزارش فرانیوز آنلاین به نقل از تابناک اقتصادی، بورس تهران در حالی هفته پایانی پاییز را آغاز کرد که در پایان هفته قبل، با رشد 654 واحدی به کانال 93 هزار واحد وارد شد و در سطح 93 هزار و 283 واحدی قرار گرفت. در ادامه با شروع هفته پایانی آذر، شاخص کل با […]
به گزارش فرانیوز آنلاین به نقل از تابناک اقتصادی، بورس تهران در حالی هفته پایانی پاییز را آغاز کرد که در پایان هفته قبل، با رشد 654 واحدی به کانال 93 هزار واحد وارد شد و در سطح 93 هزار و 283 واحدی قرار گرفت. در ادامه با شروع هفته پایانی آذر، شاخص کل با ثبت رشد 1323 واحدی (1.42 درصدی) بیشترین رشد روزانه از 20 بهمن 94 را به ثبت رساند و همزمان به کانال 94 هزار واحد هم وارد شد.
این پنجمین کانالشکنی شاخص کل بورس پس از عبور از قله تاریخی 89 هزار و 500 واحد در تاریخ پانزدهم دیماه 1392 بود. روند صعودی حاکم بر بازار سهام در جریان معاملات روز یکشنبه نیز با رشد 994 واحدی و جهش به کانال 95 هزار واحدی ادامه یافت. به این ترتیب چهارمین کانالشکنی بورس برای چهارمین روز متوالی به ثبت رسید. ولی در سه روز پایانی هفته، دیگر خبری از جهش های تاریخی برای شاخص کل بورس نبود. زیرا روز دوشنبه، نماگر بورس پس از 4 کانال شکنی، بالاخره قرمز شد. پس از این افت، در پایان روز سه شنبه، شاخص کل با رشد 113 واحدی، افت 123 واحدی روز دوشنبه را جبران کرد و در پایان آخرین روز کاری هفته و پاییز 96، شاهد افت 81 واحدی شاخص و رسیدن به سطح 95 هزار و 508 واحد بودیم.
بورس تهران در حالی معاملات هفته پایانی آذر را با رشد 2.4 درصدی نماگر خود به پایان رساند که همچنان نشانههای رونق در این بازار به چشم میخورد. بنا به تاکید چندباره کارشناسان، حفظ رونق بورس نیازمند گسترش عرضی و عمقبخشی بیشتر به بازار سهام است. به نقل از دنیای اقتصاد، بازار سهام در ادامه روند اوجگیری شتابان خود که از یک ماه پیش آغاز شده در هفته گذشته نیز شاهد رشد 2 هزار 225 واحدی شاخص کل بود تا بازدهی بازار از ابتدای سال به سطح 23.7 درصد برسد. به این ترتیب، بورس تهران در حال افزایش فاصله خود با سایر رقبا شامل بازار سپرده بانکی، سکه، طلا، ارز و مسکن به لحاظ سودآوری در سال جاری است. با وجود این، سرعت رشد قیمتها در بازار به ویژه در سهام صنایع وابسته به ارز و قیمتهای جهانی تا حدی بوده که تردیدهایی را نسبت به امکان پایداری این روند صعودی در کوتاهمدت ایجاد کرده است. در همین حال، نسبت قیمت بر درآمد سهام بهعنوان یکی از مهمترین شاخصههای ارزشگذاری از مرز 7 واحد عبور کرده که هر چند هشدارانگیز نیست اما به لحاظ وابستگی سود شرکتها به عوامل ناپایدار به ویژه قیمتهای جهانی نیازمند توجه کافی از سوی متقاضیان سهام است. همچنین بیراه نیست اگر گفته شود بیش از عواملی همچون رشد نرخ ارز و کاهش سود بانکی، رونق بورس تهران در سال جاری به دلیل رشد قیمتهای جهانی کالا به ویژه در بخش معدنی و فلزی اتفاق افتاده است. در همین راستا، قیمت اکثر فلزات اساسی و نیز فولاد و سنگآهن در سال میلادی جاری به ویژه از اوایل بهار از جهش 20 تا بیش از 100 درصدی برخوردار شدهاند.