
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس کرمعلی قندالی امروز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز را از اولویتهای حوزه عشایری عنوان کرد و اظهار داشت: تاکنون سه میلیون راس دام در قالب زنجیره تولید گوشت قرمز قرار گرفته است. وی افزود: ما در […]
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مهندس کرمعلی قندالی امروز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ایجاد زنجیره تولید گوشت قرمز را از اولویتهای حوزه عشایری عنوان کرد و اظهار داشت: تاکنون سه میلیون راس دام در قالب زنجیره تولید گوشت قرمز قرار گرفته است.
وی افزود: ما در این زنجیره اصلاح نژاد دام، اصلاح روش تغذیه، کاهش هزینه، افزایش وزن در واحد دامی و کوتاه کردن دوره پروار را دنبال میکنیم.
قندالی با بیان این که سالانه یک درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی به اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در بخش عشایری اختصاص مییابد، تصریح کرد: ظرف سه سال اخیر ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل به اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز عشایری اختصاص یافته است.
وی تعداد واحدهای دامی عشایر را طبق گزارش مرکز آمار ایران ۲۳ میلیون واحد عنوان کرد و گفت: سالانه حداقل ۹.۵ میلیون راس از این دام برای تامین گوشت قرمز در بازار عرضه میشود.
قندالی میزان تولید گوشت قرمز در بخش عشایر کشور را سالانه ۲۰۰ هزار تن عنوان کرد.
وی درباره علت افزایش قیمت گوشت قرمز نیز به افزایش قیمت نهادهها و نرخ خدمات اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته نهادههای دامی با ارز ۳۳۰۰ تومان وارد میشد اما امسال نهادههای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومان تامین می شود که ۹۰۰ تومان تفاوت قیمت ارزی است.
رییس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: سایر خدمات مانند داروهای مربوط به سلامت دام، افزایش قیمت داشته که بر قیمت گوشت لاشه تاثیر میگذارد.
وی با وصف این افزایشها، قیمت هر کیلو لاشه گوشت گوسفندی تازه را به طور میانگین ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان برای مصرف کننده منصفانه دانست.
قندالی با اشاره به اختصاص بخشی از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به بخش عشایر کشور گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون از این محل ۱۰۰ میلیارد تومان برای پروژههای عشایری تخصیص یافته است.
وی خاطرنشان کرد که در سال ۹۶ از محل مالیات بر ارزش افزوده ۷۰ میلیارد تومان به پروژههای عشایری اختصاص یافت.
رییس سازمان امور عشایر ایران درباره تسهیلات اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری اظهار داشت: از ۱.۵ میلیارد دلار تسهیلات اشتغال پایدار مناطق روستایی و عشایری تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان به عشایر اختصاص یافته که در حال جذب در استانهای مختلف است و این رقم تا ۶۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش است.
وی به تامین نهادههای دامی مورد نیاز عشایر از سوی تشکلهای این بخش اشاره و اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار تن نهاده توسط تشکلهای عشایری از داخل و مبادی ورودی خریداری و در اختیار عشایر قرار گرفته و پیشبینی میکنیم این عدد به ۳۰۰ هزار تن برسد.
قندالی درباره کمکهای دولت برای تامین آب عشایر در شرایط خشکسالی نیز اذعان داشت: امسال دولت ۴۰ میلیارد تومان فقط برای تامین آب عشایر مصوب کرده که از این میزان تاکنون ۲۷ میلیارد تومان آن تخصیص یافته که به استانها ارسال کردهایم.
وی افزود: دولت ۵۰ میلیارد تومان هم برای یارانه علوفه اختصاص داده است.
قندالی درباره پروژههای دهه فجر گفت: در دهه فجر امسال ۲۷۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۶۳ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
وی تصریح کرد: این پروژهها به طور عمده در زمینه تامین آب، احداث راه، تجهیز اطراقگاهها، پنلهای خورشیدی و سایر منابع انرژی و دیگر فعالیتهای تشکلهای عشایری است.