
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر حضور صاحبان صنایع در دانشگاهها، اظهار کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه نیاز به قانون جدید ندارد و مشکل این است که دانشگاههای ما مأموریت محور نیستند. نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جهتدار شدن پایان نامههای دانشجویی و پرداختن […]
علیرضا سلیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر حضور صاحبان صنایع در دانشگاهها، اظهار کرد: ارتباط صنعت و دانشگاه نیاز به قانون جدید ندارد و مشکل این است که دانشگاههای ما مأموریت محور نیستند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جهتدار شدن پایان نامههای دانشجویی و پرداختن این پایاننامهها به نیازهای روز جامعه، افزود: اینکه بتوانیم ارتباط صنعت و دانشگاه را به نحوی پیش ببریم که هر پایان نامه یک حامی از بخش خصوصی یا دولتی داشته باشد، ایده بسیار مفیدی به نظر میرسد که البته در سایر کشورها نیز این مسئله یک روال عادی است.
برخی رؤسای دانشگاهها به دلیل داشتن روابط سیاسی رئیس دانشگاه شدهاند
وی با بیان اینکه متأسفانه تقلب و کپی رایت در تدوین و تنظیم پایان نامههای دانشگاهی غوغا میکند، ادامه داد: مدیران دانشگاهی در این بخش هیچ گونه نظارتی ندارند و علت این مسئله این است که اکثر مدیران دانشگاه نه به دلیل شایستگی علمی بلکه به علت روابط سیاسی بر سر کار آمدند.
سلیمی ادامه داد: پایان نامهها نوعی اثر پژوهشی به شمار میآیند که اثر پژوهشی باید برای حل مشکلی در جامعه باشد؛ چنانچه دانشگاه و بخش پژوهش ما جدی باشد و صنعت احساس نیاز کند که با استفاده از داشتههای علمی دانشجو و استاد ارزش افزوده او و درآمدش بیشتر خواهد شد، قطعا صنعت به سمت دانشگاه خواهد آمد.
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس تصریح کرد: متأسفانه امروز صنعت کشور هیچ احساس نیازی در قبال استفاده از دانشجو و دانشگاهیان ندارد و مشاهده میشود که یک کارگر صفر کارخانه، مهارت و تخصص بالاتری نسبت به یک فرد دانش آموخته دکتری دارد لذا با توجه به اینکه دانشگاه در باب مهارت آموزی گامی برنمیدارد، صنعت هم نیازی به همکاری با دانشگاه نمیبیند.
وی یادآور شد: متأسفانه روی آوردن به مدرک گرایی موجب شده است که دانشگاه از رسالت اصلی خود باز بماند و فاصله زیادی با جامعه بگیرد.
سلیمی با تأکید بر اینکه یکی از اقدامات برای کم کردن فاصله دانشگاه و نیازهای جامعه، گره زدن بخش پژوهش دانشگاهی با بخش خصوصی است، گفت: چرا برخورد جدی با پایاننامه فروشان خیابان جمهوری صورت نمیگیرد؛ شاید در این حوزه هم گردشهای مالی چند صد میلیارد تومانی و مافیایی وجود دارد که با رخنه در وزارت علوم، مجوز برخورد با این دستگاهها صورت نمیگیرد.
آمار نوشتن چند ده مقاله دانشگاهی توسط یک نفر سئوال برانگیز است
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: مگر میشود استاد دانشگاهی در سال چند ده مقاله دانشگاهی بنویسد، همین آمار جای شبهه و سئوال دارد لذا ضرورت دارد در حوزه پژوهش کشور تجدید نظر جدی صورت گیرد./